Viktig Viktig!

Skriv under her, og si NEI til datalagringsdirektivet:

http://stoppdld.no/kunnskapsbanken/vi-ber-stortinget-si-nei-til-dld/

Utdrag fra brevet:

"

1. Borgernes korrespondanse tilhører privatlivet. Informasjon om hvem man kommuniserer med, når kommunikasjonen finner sted og hvor man befinner seg tilhører en selv, ikke staten.

2. Det er borgerne som skal kontrollere staten, ikke omvendt. DLD snur om på dette prinsippet fordi man vil overvåke samtlige borgere i tilfelle de skulle finne på noe kriminelt i fremtiden.

3. DLD svekker ytringsfriheten. Faren er at dette vi vil dempe frimodigheten til fremtidens journalistiske kilder, varslere og opposisjonelle. I lovforslaget som ligger til behandling utelukkes det ikke at ?massiv lagring av trafikk- og lokaliseringsdata over tid vil kunne påvirke frimodigheten, selv om hovedmengden av dataene aldri vil bli kontrollert eller brukt i noen sammenheng?.

4. Politiet har god tilgang til trafikkdata i dag. Fordi trafikkdata lagres for faktureringsformål har politiet i dag tilgang til et målrettet og tilstrekkelig alternativ til DLD. Under høringen på Stortinget ble påstanden om at dagens lagrede trafikkdata vil forsvinne uten DLD blankt avvist av IKT-sektoren selv. Fremtidens teknologiutvikling vil gjøre mer data tilgjengelig for politiet, ikke mindre.

5. Domstolskontroll er mulig uten DLD. En del tilhengere av DLD argumenterer med at direktivet vil styrke personvernet fordi man bl.a. innfører domstolskontroll. Dette er feil. Krav om domstolskontroll kan innføres uavhengig av DLD, og er naturlig nok noe som flere er tilhengere av.

6. DLD er kontroversielt i hele Europa. Forskjellige domstolsavgjørelser rundt om i Europa har ført til at over 100 millioner EU-borgere i dag står utenfor DLDs virkeområde. Blant annet er Tysklands implementering av direktivet stoppet av den tyske grunnlovsdomstolen. Endring i direktivet vil komme, og det er derfor ingen grunn for Norge å hasteinnføre datalagringsdirektivet nå.         "Én kommentar

Caroline & Felicia

28.02.2011 kl.12:31

kul blogg !

Skriv en ny kommentar

Life Lemons & Lemonade

Life Lemons & Lemonade

29, Skien

Jeg er en jente på 29 år som for tiden befinner meg i en situasjon hvor jeg har ganske mye fritid, Jeg bruker derfor mye av tiden min på å hekle, og tenke jeg kunne bruke denne bloggen til å dele noen av de fine oppskriftene jeg finner med dere :)

B L O G G L I S T E N . N E T

Kategorier

Arkiv

hits