Eiendomsmegling i Bø

Jeg fikk for en stund tilbake en kommentar her på bloggen som inneholdt en del spørsmål. Jeg husker også at det var mange som lurte på mye av det samme på utdanningsmessene jeg var på, så jeg tenkte at jeg kan jo poste spørsmålene og svarene her, slik at informasjonen er tilgjengelig for de som vil ha den:)

-------------------------------------------------------------------------------------------

Hei! :-)

Jeg snakket med deg på utdanningsmessen i Lillestrøm og du sa jeg kunne stille spørsmål til deg her, hvis det var noe jeg lurte på, så skulle du finne ut. Jeg har tenkt til å studere eiendomsmegling.

- Hva slags undervisningsmetode brukes?

- Hvordan blir man fulgt opp av rådgiver/lærer?

- I hvilken grad blir det selvstudium og hvor mye undervisning gis?

- Lærlingplass?

- Hvor mye koster studietilbudet?

- Hvilke regler gjelder dersom en blir syk?

- Når er frist for bekreftelse av skoleplassen?

- Hvordan er studentmiljøet?

Hadde satt veldig stor pris på om du kunne svart :-)

Catrine

 

Hei!

Beklager at det har tatt så lang tid å svare deg.

-Undervisningen er veldig praktisk rettet, slik at når du er ferdig med Bacheloren har du også en god del direkte erfaring med faget. De teoretiske fagene vil bli gjennomført ved klasseroms undervisning.

-Her er jeg ikke helt sikker på hva du mener, men generel i Bø er foreleserene veldig flinke til å veilede, og være tilgjengelige dersom du skulle trenge hjelp, eller ha spørsmål. Dette er jo en av fordelene med å gå på en litt mindre skole, nettopp det at man får så mye bedre kontakt med foreleserene!

-Forelesningsplanen kan du finne her:
http://fagplaner.hit.no/nexusnor/content/view/full/29330

Der finner du også en beskrivelse av alle fagene du må ha. Hvor mye selvstudium det blir avhenger av deg selv, men i introduksjons timen til hvert fag vil sannsynlivis lærerene fortelle hva de forventer at du som student gjør på egenhånd.

-Man blir ikke lærling ved å ta Bachelor i Eiendomsmegling, man blir eiendomsmegler og kan i prinsippet gå rett i arbeid etterpå.

-Dette er en offentlig skole, så man betaler totalt ca 1000kr i semesteret til skolen, det inneholder da også penger til studentsamskipnaden, og kopiavgiften.

-Er litt usikker på hva du mener her også. På høgskole/universitets nivå er det ikke sånn at alle fag har obligatorisk oppmøte, dette styrer du ofte litt selv. Men blir du syk og får legemelding er dette gyldig fravær.

-Frist for bekreftelse av skole plass mener jeg er i slutten av Juli, men dette vil du nok finne mer info om på samordna opptak. Dette vil være det samme på alle offentlige univeristet og høgskoler.

-Studentmiljøet i Bø er kjempe bra! Jeg flyttet fra Oslo til Bø, og var veldig redd for at jeg ikke skulle trives siden det er en såpass liten plass, men man får så mange venner og kontakter, og det er noe som skjer hele tiden! Jeg har ikke angret en dag på at jeg flyttet og begynte og studere i Bø!Det anbefales på det sterkeste!

Håper dette hjelp deg litt på vei:)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Skulle noe være uklart, eller skulle dere ha flere spørsmål er det bare og ta kontakt , så skal jeg svare MYE raskere neste gang ;) Dette gjelder dersom dere lurer på noe anngående de andre studiene ved HIT også. Selv om jeg ikke kan det fra før, er det ingen sak og finne informasjonen, så fyr løs :)

hitpro
Stikkord:

4 kommentarer

Stine

12.03.2011 kl.11:00

Jeg vil bare oppklare en liten ting. Man blir på en måte lærling når man er ferdig med studiet. Man får tittelen eiendomsmeglingsfullmektig og må arbeide i to år under oppsyn av en ansvarlig megler før man selv kan bli ansvarlig megler. Jeg går nemlig mitt siste halvår på bachelor i eiendomsmegling ved UiN ;)
Jeg jobbet på fjorårets Lillestrømmesse for min skole :)

Life Lemons & Lemonade

12.03.2011 kl.18:01

Stine i Japan!:Du har på en måte rett. Den informasjonen jeg har fåt er at man etter endt bachelor, kan ta deg jobb, men det er først etter 2 års arbeid i en eiendomsmegler virksomhet du får tittelen eiendomsmegler, og kan starte egen virksomhet eller jobbe som fagansvarlig leder.

Ole Aleksander Kristiansen

05.04.2011 kl.22:28

Eiendomsmegler er vel ingen beskyttet tittel så vidt jeg vet. Men derimot Statsautorisert Eiendomsmegler er det, for å få det må man ha bachelor i Eiendomsmegling og to års "praksis" jobben må du ordne på egenhånd, ikke på samme måte som yrkesrettet videregående.

Life Lemons & Lemonade

07.04.2011 kl.10:43

Ole Aleksander Kristiansen:Vel det er ikke så lenge siden det ble sånn, men eiendomsmegler er faktisk en beskyttet tittel i Norge.Se her: http://utdanning.no/yrker/beskrivelse/eiendomsmegler

Skriv en ny kommentar

Life Lemons & Lemonade

Life Lemons & Lemonade

29, Skien

Jeg er en jente på 29 år som for tiden befinner meg i en situasjon hvor jeg har ganske mye fritid, Jeg bruker derfor mye av tiden min på å hekle, og tenke jeg kunne bruke denne bloggen til å dele noen av de fine oppskriftene jeg finner med dere :)

B L O G G L I S T E N . N E T

Kategorier

Arkiv

hits